Bodelningsförrättare

Ibland händer det man som makar går skilda vägar och inte är överens om hur bodelningen ska se ut. Vem ska t.ex. ha huset? Det kan då vara nödvändigt att vända sig till tingsrätten för att få en bodelningsförrättare utsedd som hjälper parterna att komma överens eller fattar beslut om hur bodelningen ska se ut. En bodelningsförrättare företräder inte någon av parterna och är således opartisk.

Advokat Karin Carlsson åtar sig regelbundet uppdrag som bodelningsförrättare och har lång erfarenhet av denna typ av uppdrag.

Bodelningsförrättarens arbete bekostas av parterna tillsammans.

Behöver du hjälp med ditt ärende?

Om du behöver hjälp med ditt ärende tveka inte att kontakta Advokatfirman Karin Carlsson via telefon, mail eller genom kontaktformuläret nedan.

Vanliga frågor

Jag och min make/maka kan inte komma överens om hur vår bodelning ska se ut – hur gör jag?

Om ni inte kan komma överens om hur bodelningen mellan er ska se ut kan du behöva anlita ett eget ombud eller vända dig till tingsrätten för att ansöka om att en bodelningsförrättare utses.

Är en bodelningsförrättare opartisk?

En bodelningsförrättare ska vara oberoende och opartisk. Bodelningsförrättarens uppgift är att försöka få parterna att enas om en bodelning. Om detta inte är möjligt kan bodelningsförrättaren besluta om en tvångsbodelning.